2 september 2009

Op naar San Francisco

We kwamen 's middags laat in San Francisco aan en waren helemaal weg van de stad. Wit, licht, aangename temperatuur. Veel water, wel erg veel toeristen die alle beroemde plekken fotograferen, ik ook trouwens, want het eerste wat je ziet in de verte is de Golden Gate en die is echt indrukwekkend. Prachtig, we zijn er even overheen gereden met de Mustang, wel een laatste rit waardig. We zijn er twee nachten gebleven en gaan nu op naar het noorden, Grants Pass in Oregon, weer een Vixen bekijken. Het heeft wel iets, op zoek naar de ideale RV, je komt op prachtige plekken en ontmoet erg aardige mensen. We zijn bovenop een berg geweest om een Vixen te bekijken, we zijn door Silicon Valley gereden, Koos zit nu buiten met een aardige man te praten over… ja hoor, RV's en de Vixen in het bijzonder. Ja, ik ga maar met mijn blog in het café door, heerlijk om even te contacten. Want zo leuk is het niet altijd, die Vixens zijn zo bijzonder maar oud, dus de motor wordt onbetrouwbaar of zoiets, en gisteren waren we besloten om dan maar een week in San Francisco te blijven, maar ik vind het reizen vermoeiend worden, steeds weer een ander motel, niet altijd leuk en ik wil zo graag met een RV reizen. Lijkt me heerlijk om je eigen eten te koken op een prachtige plek, ik mis een beetje een huisje om me heen. Maar als we dan weer op reis zijn, is het ook weer fantastisch, al die prachtige plekken.


Je ziet hier zoveel van die prachtige trucks, als ik trucker was, ging ik in Amerika werken.


De Golden Gate als je van de andere kant komt.

Dit is hem dan, echt amazing

Het bewijs dat we er echt overheen gereden zijn in de Mustang, ik kijk wel erg krampachtig, maar het doet je ook wel wat.

Dit zo'n beetje de sfeer in toeristisch San Francisco, iedereen fotografeert elkaar voor …


Dit gebeurt er allemaal voor Alcatraz, nooit geweten dat dat voor de kust van San Francisco lag.


De geur van de eucalyptusbomen hier is niet te beschrijven, dat was het voordeel van de Mustang, zonder dak raak je bedwelmd van die geur.


Zoek de Golden Gate…

San Francisco bij nacht en bijna volle maan, gefotografeerd vanaf de Golden Gate Bridge die in de mist ligt.

Monterey

We reden de Hwy 1 in het donker, wat resulteerde in een hotel van $750, waarvan wij de helft mochten betalen omdat het zo laat was, wat we niet hebben gedaan, want we gingen toch maar slapen. We kwamen in het donker in Monterey aan en dat was dé plek voor de walvissen (die er nu niet zijn), voor zeehonden, zeeotters, het grootste aquarium ter wereld en een onwaarschijnlijk leuke sfeer, waar we zeker naar terug gaan, vooral om het grote aquarium te bekijken. Er worden daar duiklessen gegeven en er is zoveel op natuurgebied te zien, wel op z'n Amerikaans, maar daar kunnen wij toch wel mee leven. De amerikanen zijn aardig genoeg.


Koos is gelukkig met zijn Campbell

Zeehondjes zwemmen rond de pier en 's avonds brullen de zeeleeuwen naar elkaar.

Parkeermeters op het water

Koos in de Mustang, voor de laatste dag. Morgen gaatie terug in San Francisco, de Mustang, niet Koos.

30 augustus 2009

Hwy 1


Pelikanen hier zijn net als bij ons reigers. Deze poseert voor Koos' mobiel. Hier probeerden we ook te zwemmen, maar de golven zijn erg hoog en er is onderstroming, is dus wel een beetje gevaarlijk om te zwemmen. Koos gaat er verder in dan ik. Ik ben een schijtert.


De mooiste route langs de kust van Californie, deze weg wordt in veel films gebruikt, ik voel me ook de hele tijd alsof ik in een film zit, alles wat we zien hebben we gezien in films of op tv.


Japanners zijn overal en fotograferen overal alles.



Zoals deze zonsondergang.


Ja, ja, de droom komt uit!

Jim Jensen


Op bezoek bij Jim Jensen die een Vixen heeft en ook goed gebruikt, hij is 88 jaar en rijdt nog steeds ver weg met de Vixen, zo'n bijzondere enthousiaste man, we mochten in zijn Vixen overnachten, om te kijken hoe of we dat vonden met Koos z'n lengte. Heerlijk knus geslapen en ik heb voor de mannen gekookt.



Jim heeft ons in zijn enthousiasme rondgereden in zijn Vixen en ons naar de kust gereden en allerlei plekken laten zien waar je met een RV of camper kunt staan en ook een plek waar zeeolifanten lagen te ronken. Hij laat trots zijn motor zien, dat doen mannen dus echt. Alleen de motor bij de Vixen zit achterin, dus wat ze hier zien?


Zeeolifant


Mijn eerste confrontatie met een beer, wel zo bijzonder dat het op de voorpagina van een plaatselijk krantje komt.


Koos en Jim op zoek naar de perfecte Vixen.