14 september 2009

Plannen

Zoals plannen meestal zijn: geen foto's, maar alleen tekst. Vanavond(hier maandag) gaan we met de slaapbus naar Yosemite, voor de liefhebber is dit de website: www.greentortoise.com
Vrijdagochtend komen we terug. Dan halen we onze, net gereserveerde Honda odyssey op waarmee we onze Odyssey vervolgen. Dus even geen berichten, misschien is er mogelijkheid tot internetten in Yosemite, geen idee, ik denk het niet.
Wordt vervolgd…

13 september 2009

Chinatown

Het heeft vannacht geonweerd en behoorlijk ook, het regent en het is lekker om in bed te blijven en wat op de laptop te doen. 's Avonds hoorde we dat de bliksem op verschillende plekken rond San Francisco is ingeslagen en brand heeft veroorzaakt, het is zo droog hier. Het is ook sinds jaren dat het onweerde. We wilden over de Baybridge met het openbaar vervoer en zijn naar Treasure Island gegaan. Ik mocht vandaag niet zoveel lopen voor mijn benen, want die hebben het wel te verduren gehad hier. Het gaat er erg goed mee, ik train ze behoorlijk met de stijgende wegen in San Francisco. Maar ze verdienen af en toe rust.

En we wilden naar Chinatown en daar wat bij een Chinees eten. Nou, Chinatown was fantastisch, we kwamen op een plein met allemaal chinezen die een demonstratie hielden tegen onderdrukking en muziek maakten, en vooral zaten te gokken, mannen apart van de vrouwen. In San Francisco is een heel grote gemeenschap van chinezen, 10.000, de tweede chinese wijk van Amerika, New York is de grootsten. En het is prachtig om te zien hoe zo'n gemeenschap ook echt chinees blijft, met eigen huizen, kleding, gewoontes. Ik heb mijn ogen uitgekeken en voelde me helemaal op mijn gemak bij dat rustige volkje, heb een tijdje op het plein gezeten voor mijn benen. Super.


Houd mijn blog bij


Wolken boven San Francisco en wij op Treasure Island


De brandweer uitgerukt in Chinatown voor een ongeluk


Chinatown


Chinese vrouwen zijn aan het kaarten om geld


Dit is te eten maar wat is het?


Het YMCA op de voorgrond en de baai op de achtergrond, dit is San Francisco

San Francisco 2

Een beetje een saaie dag met ophalen van een heel goeie tent bij REI die niet was aangekomen en dus opnieuw besteld moest worden en die we pas dinsdag op kunnen halen. En we gingen kijken bij Lost Campers om een klein busje te huren waarin je kunt slapen en buiten koken, maar alle auto's waren al verhuurd tot 23 september. Bij de buren waren wel nog busjes te huur, maar die zaak heet rent-a-wreck, dat spreekt Koos wel aan, want lekker goedkoop.

Op onze weg terug met het Openbaar Vervoer is het alsof je in een film zit. Het begon op de tramhalte, we wisten niet hoe we moesten reizen en ik zag een paal met een rode knop met help, ik druk op de knop en ik hoor een stem ergens halverwege mijn buik vragen of ze ons kon helpen, ik buk me en doe het verhaal. We stoppen iedere keer als er verkeer langskomt, want dan versta ik haar niet. Dan gaan we verder en vertelt de stem, een engel? me hoe verder te reizen. Dat doen we en dan komt er weer een engel naast ons zitten en die vertelt dat ze bij een green hostel werkt, die ook korte trips naar Yosemite doen en dat gaan we maandag doen. Dat duurt 3 dagen en 4 nachten, de nachten slaap je in een bus en de andere twee nachten slaap je in een tent of in de openlucht. Met allemaal leuke mensen (hopen we). Het is een leuke manier om iets heel toeristisch te ondernemen, Koos kan genieten want hij hoeft niet te rijden en ik kan lekker liggen in de bus. Spannend!

Het Openbaar Vervoer is net een film, je ziet zoveel leuke, gekke, bijzondere mensen, de meesten zijn heel vriendelijk en ontspannen. Zoals de man die zijn fiets voorop de bus ging zetten(dat kan hier) en de hele bus ophield en toen toch maar niet meeging. Je had de verontwaardiging in de bus moeten horen. Er zijn hier ook heel veel gays die er prachtig uitzien, met diamanten oordopjes van de iPhone of whatever in. En dan de dikke negerin met een heel laag decolleté die in slaap viel, bijna tegen een man aan die alvast in de vluchthouding ging zitten. Geweldig. En we eten hier nog steeds heerlijk.


Uitzicht van een hotelkamer in San Francisco


Jelske die een burrito eet en op haar arm wordt gescheten door een duif.